COMFORT CAT & FRIENDS – CONSUMPTION

“Consumption” is de titel van de nieuwe vijfde plaat van zangeres en songschrijfster Tamara Jaton uit New York City die onder het pseudoniem ‘Comfort Cat’ haar songs componeert en opneemt. Dit twaalf nummers tellende album wordt uitgebracht als het resultaat van een samenwerkende vennootschap die ‘Comfort Cat & Friends’ wordt genoemd en waarbij die ‘Friends’ een tweetal is met Jason Laney op piano en percussie en Dan Veksler op gitaar en bas.

‘Comfort Cat’ oftewel Tamara Jaton treedt in New York al op sinds een vijftiental jaren. Zelf bespeelt ze de guitarele, een zessnarige ukelele bij de door haar gezongen nummers en dat tokkelinstrument zorgt daarbij voor een heel speciaal geluid naast het pianospel van Jason Laney en de akoestische gitaarklanken van Dan Veksler. De op de video te beluisteren eerste single “Animal” klinkt rauw en ongekunsteld, mede door het punkerige, schreeuwerige zangwerk van ‘Comfort Cat’ en de soms ongecensureerde songteksten.

Het is voor ons toch wel even wennen aan die ongebruikelijke zangstijl die lijkt alsof de zangeres kwaad en gefrustreerd is en sommige songs op deze plaat lijken ook zo bedoeld te zijn. Maar dan horen we ineens een lieflijk gezongen pianoballad in het nummer “Everyone Leaves” en ook het ingetogen gebrachte “Leaves” en “Worms” bereiken ons in een trager tempo dan de rest van de lawaaierige nummers op dit album.

Verder is er ook de enkel door haar guitarele ingeleide akoestische song “Joshua” die geleidelijkaan wel in kracht en ritme toeneemt. Het volgens ons beste nummer op dit album is “Without My Beep Beep” en ook pianoballad “Seagulls” behoort tot het betere werk van ‘Comfort Cat & Friends’ op dit album “Consumption”. Maar we durven toch te betwijfelen of ze hiermee een groter publiek zal weten te bereiken, want daarvoor klinkt het toch allemaal een beetje te ruw, te brutaal en te emotioneel.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video